Tijdlijn bouw Saxenburgh Medisch Centrum

Badkamer_eerste.jpg

27-09-2019

Eerste badkamers conform 3D model

 

De eerste badkamers conform het 3D-model van nieuwbouw Saxenburgh Medisch Centrum krijgen vorm. 

 

Pantry_voorbeeld.jpg

20-09-2019

Pantry in aanbouw

Voor de pantry's worden lichte houttinten en rustgevende kleuren gebruikt. De eerste inrichting wordt zichtbaar.

Afbouw_ok_deuren.jpg

06-09-2019

Afbouw in volle gang

De eerste binnendeuren hangen. Ook de OK schuifdeuren zijn geplaatst. Afbouw nieuwbouw ziekenhuis in volle gang!

Aanleg terreinleidingen.jpg

18-07-2019

Aanleg terreinleidingen

Rechts het nieuwe ziekenhuis, links het huidige. Met daar tussenin de graafwerkzaamheden tbv een complex leidingtracé om straks alles aan elkaar te verbinden. Dit heeft te maken met de warmte en koude voorziening ziekenhuis. Deze bieden voor de toekomst ook de mogelijkheid om op het warmtenetwerk Hardenberg te worden aangesloten.

Naam_gevel.jpg

19-06-2019

Naamgeving ziekenhuis aangebracht

De naam van het nieuwe ziekenhuis wordt aangebracht en langzaam zichtbaar: Saxenburgh Medisch Centrum is nu  gekoppeld aan het gebouw, ook de overige rondingen van het gebouw hebben hun jasje gekregen.

Plus_gevel.jpg

02-05-2019

Saxenburgh Medisch Centrum krijgt kleur

We zijn gestart met het aanbrengen van de gevelbekleding. Het nieuwe ziekenhuis krijgt een bronskleurige aluminium gevelbekleding met een metallic effect. Door de speling van het licht ziet de gevelbekleding er iedere dag anders uit. Zo geeft een bewolkte hemel een ander effect dan een strakblauwe lucht. De raamstroken van de verdiepingen krijgen een iets donkerder kleur met daarop een zeefdruk van plussen.

Plaatsen pv panelen.jpg

30-04-2019

Plaatsing zonnepanelen

Een duurzaam Saxenburgh Medisch Centrum: de voorbereidingen voor zonnepanelen fase 1 worden getroffen op de huidige poliklinieken die straks blijven bestaan achter de nieuwbouw. Fase 2 volgt tzt op het dak van het nieuwe ziekenhuis.

 

afbouw OK.JPG

03-04-2019

Start afbouw OK

We zijn gestart met de afbouw van het OK-complex in het Saxenburgh Medisch Centrum. Stoelen voor de OK pendels zijn ondertussen ook gemonteerd in OK nr.1!

glazendak atrium.jpg

22-03-2019

Glazendak atrium zichtbaar

Prachtige overkapping over de toekomstige Entree-hal van nieuwbouw ⁦Saxenburgh⁩ Medisch Centrum! Een puntdak waarop 160 stuks glasruiten liggen.

Dichtmaken atrium.jpg

01-03-2019

Overkapping nieuwe atrium

 

De bouwers zijn gestart met het dichtmaken van het Atrium! In het atrium is inmiddels zo’n 45.000 kg aan staal gemonteerd. Het atrium heeft een overspanning van 30x30 meter met in het midden een vierkant waar dakbedekking op komt.

_DSF7969.jpg

16-01-2019

Viering hoogste punt

 

Op 16 januari vierde Saxenburgh het hoogste punt van het nieuwe ziekenhuis in Hardenberg. Om deze mijlpaal te markeren hesen zowel Saxenburgh als Bouwcombinatie Goossen Te Pas/Dura Vermeer Bouw Hengelo de vlag. Het nieuwe ziekenhuis gaat Saxenburgh Medisch Centrum heten. Vertegenwoordigers van medewerkers en gebruikers onthulden deze naam.

 

eerste wanden geplaatst.jpg

14-11-2018

Eerste wanden geplaatst

De vormen van de nieuwbouw worden steeds meer zichtbaar. De eerste wanden van de 1e verdieping van het ziekenhuis worden geplaatst! Atrium van nieuwbouw zichtbaar.

 

DSC06474.JPG

28-06-2018

Boren eerste paal

Met het boren van de eerste paal start de Saxenburgh Groep samen met Dura Vermeer Bouw Hengelo en Goossen te Pas Bouw het bouwproces.

De bouwers kiezen voor boren in plaats van heien om hiermee de geluidsoverlast tot een minimum te beperken. De komende vier weken gaan 490 palen de grond in voor de fundering van het nieuwe medisch centrum. 

gevel aluminium voorzijde.jpg

08-06-2018

Aluminium gevelbekleding

Het nieuwe medisch centrum krijgt een bronskleurige aluminium gevelbekleding. Deze gevelbekleding geeft het nieuwe ziekenhuis een vriendelijke en toegankelijke uitstraling. Door de speling van het licht ziet de gevelbekleding er iedere dag iets anders uit. Zo geeft een bewolkte hemel een ander effect dan een strakke blauwe lucht. Dit geeft een heel eigen sfeer aan het nieuwe ziekenhuis en maakt dat het gebouw herkenbaar en onderscheidend is in de regio.

grond bouwrijp.jpg

09-05-2018

Bouwrijp maken

In mei zijn de bouwpartijen gestart met het bouwrijp maken van de grond voor het nieuwe medisch centrum. Het oude parkeerterrein is verwijderd en er zijn hekken rondom de bouwplaats gezet.

_DSC1395.jpg

21-12-2017

Starthandeling bouw

We vieren samen met onze medewerkers en partners de starthandeling van de bouw van het nieuwe Saxenburgh Medisch Centrum. Peter Snijders (burgemeester gemeente Hardenberg en Raad van Bestuur Saxenburgh Groep slaan symbolisch de eerste palen in de grond.

 

parkeerplaat medewerkers.jpg

14-12-2017

Tijdelijke parkeervoorziening

In december zijn wij gestart met de aanleg van een tijdelijke parkeervoorziening voor patiënten en bezoekers. Deze parkeervoorziening bevindt zich tussen het ziekenhuis en station Hardenberg en is te bereiken via de huidige toegangsweg. 

 

vamed-office.jpg

28-09-2017

Lease medische apparatuur

Vamed en de Saxenburgh Groep sluiten op 28 september 2017 een overeenkomst voor de koop en lease van medische apparatuur voor het nieuwe ziekenhuis.

 

gemeentehuishardenberg.jpg

28-08-2017

Aankoop grond

De gemeente Hardenberg en de Saxenburgh Groep ondertekenen op 28 augustus 2017 de akte voor de aankoop van de grond voor het nieuwe ziekenhuis

 

ABNAMRO_groot.jpg

24-08-2017

Kredietovereenkomst

ABNAMRO en de Saxenburgh Groep ondertekenen op 24 augustus 2017 de kredietovereenkomst voor de financiering van de nieuwbouw.

 

spreek-onderzoekskamer.png

19-01-2018

Definitief ontwerp

In deze periode stellen medewerkers van het ziekenhuis samen met de architect het definitief ontwerp vast. Zo bepalen zij hoe de verpleegkamers, de spreekonderzoekskamers en alle andere ruimten er uit gaan zien. Het perspectief van de patiënt is steeds het uitgangspunt bij de indeling.

 

plattegrond mcv begane grond.png

15-06-2017

Voorlopig ontwerp

Het voorlopig ontwerp is klaar! Duidelijk is waar alle ruimten komen en hoe de technische inrichting is.

 

Schetsontwerp.png

17-05-2017

Afronden schetsontwerp

Met het afronden van het schetsontwerp weten we dat we binnen het gestelde budget alle medische specialismen, verpleegafdelingen, poliklinieken en functieafdelingen kunnen realiseren.

 

Gemeentehuis Hardenberg.jpg

20-04-2017

Inloopsessies gemeentehuizen

In het gemeentehuis in Hardenberg en in Coevorden hebben wij in april 2017 inloopsessies gehouden. Inwoners van de regio gingen in gesprek met de wethouders, de bestuurders en de medewerkers van de Saxenburgh Groep. Ook zagen zij de schetsontwerpen van het nieuwe ziekenhuis