Ruud Rusken: "We hebben de patiënt en onze medewerkers nauw betrokken bij de ontwerpfase"

Het nieuwe Saxenburgh Medisch Centrum in Hardenberg krijgt steeds meer vorm. Het compacte en duurzame ziekenhuis komt tot stand dankzij de samenwerking tussen de gemeente Hardenberg, Saxen-burgh Groep en ontwikkelcombinatie Goossen te Pas Bouw en Dura Vermeer Bouw Hengelo. Ondanks dat het nieuwe ziekenhuis kleiner wordt dan het huidige Röpcke-Zweers Ziekenhuis zal er meer patiëntenzorg worden aangeboden. Door: Jolanda Groothuis (Bouwen in het Oosten)
Saxenburgh_MC_Ruud.PNG

Ruud Rusken is Manager Vastgoed bij Saxenburgh en als opdrachtgever nauw betrokken bij de nieuwbouw van het ziekenhuis. Toch concludeert hij dat de uiteindelijke opdrachtgever de patiënt zelf is. Dat geldt eveneens voor de medewerkers. We hebben hen bewust nauw betrokken bij de ontwerpfase van het ziekenhuis om de werkprocessen zo optimaal en praktisch mogelijk te realiseren.

"We bouwen een gebouw waar niemand wil zijn. Maar als het noodzaak is, dan moet het goed en veilig voelen."

VR-bril

We bieden hen de mogelijkheid om door middel van een VR (Virtual Reality)-bril mee te beslissen over het ontwerp. Dit is een beeldscherm dat direct voor je ogen op het hoofd wordt gedragen. Met deze bril wordt een virtuele werkelijkheid ervaren doordat er een 3D-computergegenereerde omgeving wordt getoond. Zo kunnen de medewerkers precies zien én controleren hoe hun toekomstige werkplek vorm krijgt. Dit alles resulteert in een betere besluitvorming dan vanaf 2D-tekenwerk.