Saxenburgh Medisch Centrum in de media

Buiten_aanzicht_bouw.jpg

Meer dan 10.000 Drenten gaan straks naar nieuw ziekenhuis in Hardenberg

RTV Drenthe - 14 november 2019
Assen, Meppel, Hoogeveen en Emmen. Dat zijn de plaatsen in Drenthe met een ziekenhuis. Maar veel Zuidoost-Drenten gaan de Overijsselse grens over en kiezen voor het ziekenhuis in Hardenberg. Het Röpcke-Zweers Ziekenhuis daar loopt op z'n laatste benen. Daarom verrijst het nieuwe Saxenburgh Medisch Centrum, op de stoep van het oude ziekenhuis. (Foto RTV Drenthe/Erwin Kikkers)

Lees meer
694.jpg

Bijna duizend belangstellenden open dag

De Stentor - 15 juni 2019
Even lopen door een toekomstige operatiekamer en de afdeling spoedeisende hulp. Het kon vandaag op het bouwterrein van de Saxenburgh Medisch Centrum in Hardenberg. Bouwers Dura Vermeer en Goossen Te Pas Bouw stelden tijdens de landelijke Dag van de Bouw eenmalig de poorten van het bouwterrein open voor het publiek. Bezoekers kregen zo een unieke kans om op de bouwplaats rond te lopen, daar waar dat normaal verboden is.

lees meer
_DSF6054.jpg

Hoogste punt ziekenhuis Hardenberg bereikt

RTV OOST - Op 16 januari vierde Saxenburgh het hoogste punt van het nieuwe ziekenhuis in Hardenberg. Om deze mijlpaal te markeren hesen zowel Saxenburgh als Bouwcombinatie Goossen Te Pas/Dura Vermeer Bouw Hengelo de vlag. Het nieuwe ziekenhuis gaat Saxenburgh Medisch Centrum heten. Vertegenwoordigers van medewerkers en gebruikers onthulden deze naam.

Lees meer
DSC06465.JPG

Eerste funderingspalen ziekenhuis Hardenberg zijn de grond in

De Stentor - 28 juni 2018
De eerste van bijna 500 funderingspalen zijn donderdagmiddag de grond in gegaan voor het nieuwe Saxenburgh Medisch Centrum. Het nieuwe ziekenhuis wordt in 2020 in gebruik genomen.

Lees artikel
Refik_artikel_stentor_2018.jpg

Samenwerking verbetert medisch zorg in Vechtdal

De Stentor - 8 januari 2018
Refik Kaplan gaat met een goed gevoel het nieuwe jaar in. Als lid van de Raad van Bestuur van de Saxenburgh Groep en cardioloog van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis, is hij blij met de bouw van een nieuw medisch centrum in Hardenberg en de plannen voor een regionaal gezondheidscentrum in het oude waterschapsgebouw in Coevorden.

Lees artikel

Start bouw Saxenburgh Medisch Centrum

RTV Oost - 21 december 2017
Vanmiddag is de eerste paal van het nieuwe ziekenhuis in Hardenberg in de grond geslagen. De werknaam van het ziekenhuis is Medisch Centrum Vechtdal. Het komt in feite naast het huidige Rpcke Zweers ziekenhuis te staan.

_DSC1408.jpg

Nieuw ziekenhuis in Hardenberg en meer zorg naar Coevorden

RTV Drenthe - 21 december 2017
Na jaren van plannen maken krijgt Hardenberg een nieuw ziekenhuis. Veel Drenten uit de regio Coevorden gaan naar Hardenberg als ze naar het ziekenhuis moeten. Ook komt de ziekenhuiszorg die ooit uit Coevorden verdween weer terug.

Lees verder
_DSC1395.jpg

Eerste paal nieuw ziekenhuis de grond in

Dagblad van het Noorden - 21 december 2017
De nieuwbouw van Saxenburgh Medisch Centrum in Hardenberg is donderdagmiddag begonnen. Refik Kaplan, bestuurder van de Saxenburgh Groep, en burgemeester Peter Snijders van de gemeente Hardenberg hebben de eerste palen geslagen voor de bouw van het nieuwe ziekenhuis.

Lees verder
Ziekenhuiskamer 2.jpg

Nieuw medisch centrum Vechtdal krijgt modernste apparatuur

De stentor - 28 september 2017
De Saxenburgh Groep grijpt de nieuwbouw van het Saxenburgh Medisch Centrum aan om de medische apparatuur te vernieuwen. Van CT- en MRI-scan tot couveuse en röntgenapparatuur; vanaf 2020 staan de modernste machines in het nieuwe ziekenhuis van Hardenberg.

Lees artikel
Render 3.jpg

Gemeente verkoopt grond aan Saxenburgh Groep voor realisatie Saxenburgh Medisch Centrum

Coevorden Huis aan Huis - 28 augustus 2017
Het college van b en w van de gemeente Hardenberg en de Raad van Bestuur van de Saxenburgh Groep hebben vandaag een volgende stap gezet voor de realisatie van het nieuwe ziekenhuis in Hardenberg.

Lees artikel
RZZ_juni_2016.jpg

Saxenburgh Groep krijgt krediet voor bouwplannen

SKIPR - 28 augustus 2017
Saxenburgh Groep en ABN Amro hebben maandag een kredietovereenkomst getekend voor de nieuwbouw van het Saxenburgh Medisch Centrum in Hardenberg. De bank draagt 36 miljoen euro bij, oftewel tachtig procent van de totale kosten.

Lees artikel
tekenen_grond-mcv.jpg

Gemeente verkoopt grond aan Saxenburgh Groep voor realisatie Medisch Centrum

De Toren - 28 augustus 2017
Het college van B&W en de Raad van Bestuur van de Saxenburgh Groep hebben maandag 28 augustus een volgende stap gezet voor de realisatie van het nieuwe ziekenhuis in Hardenberg. De gemeente verkoopt bijna 13.500 vierkante meter grond tussen de Jan Weitkamplaan en de J.C. Kellerlaan aan de Saxenburgh Groep. Het gaat om een perceel dat nu in gebruik is als parkeerplaats van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis.

Lees artikel
3 - gang en tuin.jpg

Eind 2019 een nieuw ziekenhuis in Hardenberg

De Stentor - 8 januari 2017
Nu de Saxenburgh Groep uit de rode cijfers is, durven de banken te investeren in het 45 miljoen euro kostende Saxenburgh Medisch Centrum dat de komende twee jaar wordt gebouwd in Hardenberg.

Lees artikel

Saxenburgh Groep wil een klein compact nieuw ziekenhuis in Hardenberg

RTV Oost - 17 maart 2016
"Een klein compact ziekenhuis dat voldoet aan de eisen van deze tijd." Dat heeft Henri Janssen, voorzitter van de Saxenburgh Groep, voor ogen als hij het heeft over het nieuw te bouwen ziekenhuis in Hardenberg.

Lees artikel

Nieuwbouw Saxenburgh Medisch Centrum

RTV Oost - 30 mei 2016
Gezondheid en vitaliteit is voor iedereen belangrijk. De Saxenburgh Groep is als grote zorgverlener van de regio bezig met het ontwikkelen van een nieuw ziekenhuis: het Saxenburgh Medisch Centrum. In de afgelopen periode is er zowel intern als extern gewerkt aan het verder invullen van de nieuwbouwplannen van het mcv.