Impressie Saxenburgh Medisch Centrum

Het Saxenburgh Medisch Centrum is compact en duurzaam en biedt een compleet pakket aan medisch specialistische zorg voor de inwoners van het Vechtdal en Zuidoost Drenthe.

Compact

Compact wil zeggen dat we met minder vierkante meter en minder bedden meer patiĆ«ntenzorg gaan bieden. Op deze manier heeft het Saxenburgh Medisch Centrum bestaansrecht en kan het volledige medisch specialistische zorg in de regio blijven bieden inclusief Intensive Care en Spoed Eisende Hulp. Dit realiseren we door flexibel gebruik te maken van de ruimten, anders te werken en activiteiten te verschuiven naar de eerste lijn.

2 - atrium.jpg

Duurzaam

Duurzaam wil zeggen dat we duurzame energie gebruiken, efficiƫnt gebruik maken van fossiele brandstoffen en de energievraag beperken. Daarbij is ons uitgangspunt: schoon water er in en schoon water er uit.

Ziekenhuiskamer 1.jpg

Verbonden met de regio

Wij willen de gezondheid in ons werkgebied versterken. Dat kunnen we alleen in verbondenheid met de regio. Daarom werken we nauw samen met de gemeenten Hardenberg en Coevorden, met Vitaal Vechtdal en met alle huisartsen en andere zorgaanbieders in ons werkgebied.

bovenaanzicht ziekenhuis.png

Plattegronden

Het nieuwe ziekenhuis is opgebouwd rondom een atrium en een binnentuin. Op de plattegronden is te zien waar welke functionaliteiten komen.