Barend Koens: "Hogere bezetting met minder vierkante meters"

Ziekenhuiskamer 2.jpg

Gemakkelijk

"Als ik me het nieuwe medisch centrum voorstel, zie ik patiënten en medewerkers die zich op hun gemak voelen door de warme en rustige omgeving. Ik zie hoe ze gemakkelijk hun weg vinden omdat de inrichting en de bewegwijzering heel vanzelfsprekend is. Ook zie ik hoe ze automatisch de trap nemen omdat die prominent in beeld is."

2 - atrium.jpg

Comfortabel

"Als ik me het nieuwe medisch centrum voorstel, zie ik hoe alles wat we nu bedenken, realiteit wordt. Hoe een plek ontstaat waar we heel flexibel gebruik maken van de ruimten. Waar we met minder vierkante meters en minder bedden een hogere bezetting realiseren. En hoe we dan een comfortabele omgeving creëren waar het prettig werken is."

3 - gang en tuin.jpg

One stop shopping

"Als ik me het nieuwe medisch centrum voorstel, zie ik hoe straks alle beeldvormende afdeling geconcentreerd zijn: radiologie, onderzoeksafdeling en nucleaire ruimten. Zo kunnen we nog makkelijker samenwerken en gebruikmaken van elkaars apparatuur. Ik zie hoe patiënten hier in één keer alle onderzoeken krijgen en ook vaak meteen de uitslag. One stop shopping noem ik dat."

Barend Koens is radioloog bij de Saxenburgh Groep en voorzitter van het Medisch Specialistisch Bedrijf. Als lid van de stuurgroep bouw is hij nauw betrokken bij de totstandkoming van de plannen voor het nieuwe medisch centrum.