Nieuwbouw Saxenburgh Medisch Centrum

Op de plek van de bouwput voor het huidige Röpcke-Zweers ziekenhuis staat in 2020 een compact en duurzaam medisch centrum voor de regio. Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Impressie van de nieuwbouw

Het nieuwe Saxenburgh Medisch Centrum is compact en duurzaam. Het biedt een compleet pakket aan medisch specialistische zorg voor inwoners van het Vechtdal en Zuidoost Drenthe. Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Geef uw gegevens door!

Lees verder
Tijdlijn bouw medisch centrum

Tijdlijn bouw medisch centrum

Lees meer
Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Lees meer
In de media

In de media

Lees meer
Saxenburgh_MC_Ruud.PNG

“De uiteindelijke opdrachtgever is de patiënt”

Ruud Rusken is Manager Vastgoed bij Saxenburgh en als opdrachtgever nauw betrokken bij de nieuwbouw van het ziekenhuis. Toch concludeert hij dat de uiteindelijke opdrachtgever de patiënt zelf is. “We bouwen een gebouw waar niemand wil zijn. Maar als het noodzaak is, dan moet het goed en veilig voelen.

Lees verder
Het-nieuwe-ziekenhuis-in-Hardenberg-foto-RTV-Drenthe-Erwin-Kikkers.jpg

Het nieuwe Saxenburgh Medisch Centrum op stoep van oude ziekenhuis

Het Röpcke-Zweers Ziekenhuis loopt op z'n laatste benen. Daarom verrijst het nieuwe Saxenburgh Medisch Centrum, op de stoep van het oude ziekenhuis. RTV Drenthe ging in gesprek met Ruud Rusken, Manager Vastgoed en Wouter van der Kam, Voorzitter Raad van Bestuur. Bekijk het interview en lees het artikel via de website. (Foto RTV Drenthe/ Erwin Kikkers)

Klik hier om naar RTV Drenthe te gaan.
_DSC2498-Barend_Koens_portret_bewerkt.jpg

“Een hogere bezetting met minder vierkante meters”

Radioloog Barend Koens: "Als ik me het nieuwe medisch centrum voorstel, zie ik patiënten en medewerkers die zich op hun gemak voelen."

Lees het verhaal van Barend Koens