Gezondheidscentrum De Veltstroom

In Coevorden-Dalen ontwikkelen wij als Saxenburgh Groep samen met alle huisartsen een anderhalvelijnscentrum. Dit is een centrum waarin medisch specialisten, huisartsen, apotheker en paramedici intensief samenwerken.

Wat wij zien

Wij zien dat de mensen in Zuidoost Drenthe minder gezond zijn, meer chronische ziekten hebben en korter leven dan in de andere provincies van Nederland. Wij zien ook dat onze werkdruk toeneemt en dat jonge huisartsen en medisch specialisten aarzelen om zich in onze regio te vestigen.

 

Wat wij geloven

Wij geloven dat het mogelijk is om deze situatie te veranderen door de focus te verschuiven van ziekte en zorg naar gezondheid en gedrag. Wij geloven dat dit alleen kan als we hier als gemeenschap samen voor gaan staan: inwoners, gemeente, huisartsen, medisch specialisten en andere zorgprofessionals.

 

Meest gestelde vragen

Meest gestelde vragen

Lees meer
Tijdlijn bouw

Tijdlijn bouw

Lees meer
In de media

In de media

Lees meer

Wat wij willen

Wij willen de gezondheid in onze regio verbeteren zodat inwoners langer leven en meer kwaliteit van leven ervaren. Ook willen wij de zorg anders organiseren zodat vestiging in onze regio aantrekkelijk wordt voor jonge huisartsen en medisch specialisten.

 

_Jan_Willem_Ek-DSC2468-bewerkt.jpg

“Ik droom van een blue zone in de regio Coevorden en Dalen”

Huisarts Jan Willem Ek: "Stel je toch eens voor dat over 10 jaar onze regio bekend staat als de zesde blauwe zone in de wereld."

Lees verder
patientenforum-2.png

Patiëntenforum

In maart 2017 hebben de huisartsen samen met de gemeente Coevorden een patiëntenforum georganiseerd om te horen wat de wensen van de inwoners zijn. In de nieuwsbrief leest u wat de uitkomsten van dit forum zijn.