Gezondheidscentrum De Veltstroom

In Coevorden-Dalen ontwikkelde Saxenburgh in samenwerking met alle huisartsen een anderhalvelijnscentrum. In dit centrum werken medisch specialisten, huisartsen, apotheker en paramedici intensief samen.

Onze ervaring

Uit cijfers blijkt, dat mensen in Zuidoost Drenthe minder gezond zijn, meer chronische ziekten hebben en korter leven dan in de andere provincies van Nederland. Wij zien ook dat onze werkdruk toeneemt en dat jonge huisartsen en medisch specialisten aarzelen om zich in onze regio te vestigen.

 

Wat wij geloven

Wij geloven dat het mogelijk is om deze situatie te veranderen door de focus te verschuiven van ziekte en zorg naar gezondheid en gedrag. Wij geloven dat dit alleen kan als we hier als gemeenschap samen voor gaan: inwoners, gemeente, huisartsen, medisch specialisten en andere zorgprofessionals.

 

Meest gestelde vragen

Meest gestelde vragen

Lees meer
Tijdlijn bouw

Tijdlijn bouw

Lees meer
In de media

In de media

Lees meer

Ons doel

Wij willen de gezondheid in onze regio verbeteren, zodat inwoners langer leven en meer kwaliteit van leven ervaren.
Ook willen wij de zorg dusdanig organiseren, zodat vestiging in onze regio aantrekkelijk wordt voor jonge huisartsen en medisch specialisten.

 

_Jan_Willem_Ek-DSC2468-bewerkt.jpg

“Ik droom van een blue zone in de regio Coevorden en Dalen”

Huisarts Jan Willem Ek: "Stel je toch eens voor dat over 10 jaar onze regio bekend staat als de zesde blauwe zone in de wereld."

Lees verder
patientenforum-2.png

Patiƫntenforum

In maart 2017 hebben de huisartsen samen met de gemeente Coevorden een patiƫntenforum georganiseerd om te horen wat de wensen van de inwoners zijn. In de nieuwsbrief leest u wat de uitkomsten van dit forum zijn.