21 December 2017

Start bouw Medisch Centrum Vechtdal

Donderdag 21 december is de officiële starthandeling verricht voor de bouw van het Medisch Centrum Vechtdal. Na speeches van burgemeester Peter Snijders en bestuurder Refik Kaplan gingen de eerste palen de grond in en is het bouwbord onthuld. Refik Kaplan, bestuurder van de Saxenburgh Groep: “De palen staan symbool voor de samenwerking tussen de gemeente Hardenberg, de bouwpartners en de Saxenburgh Groep en de overgang naar een nieuwe tijd”.

_DSC5709.jpg

Onthulling bouwbord

Na de speeches stapte de burgemeester op een graafmachine van de buurman van het ziekenhuis, de heer Sierink. Hij verrichtte de starthandeling door de eerste bak zand af te graven op de plek waar het ziekenhuis komt te staan. Vervolgens sloegen burgemeester Snijders, Refik Kaplan, David van der Hulst (Volker Wessels) en Henk Pluimers (Dura Vermeer) de eerste palen. Voorzitter medisch specialistisch bedrijf Barend Koens en voorzitter Verpleegkundige en Verzorgende Staf Dianne Ooms onthulden vervolgens het bouwbord.

De afgelopen periode hebben medewerkers, de architect en de bouwer alle tekeningen uitgewerkt. Samen hebben zij gekeken wat we voor het beschikbare budget kunnen bouwen. Daarbij is de functionaliteit steeds het uitgangpunt geweest. Het ging om de vraag: hoe kunnen wij de patiënt de beste zorg bieden? Kaplan: “In 2020 zullen patiënten veel meer comfort ervaren en korter in het ziekenhuis zijn dan nu. Via one stop shopping krijgen ze in één dagdeel alle onderzoeken en zo mogelijk ook meteen de uitslag. Patiënten beschikken over meer privacy in een één- of driepersoonskamer. Ze kunnen op hun gemak rondlopen op het plein en genieten van het uitzicht op de binnentuin. Patiënten komen in een omgeving die helend is voor hun gezondheid.”

Tussen station en gezondheidspark

Burgemeester Peter Snijders: “Het nieuwe ziekenhuis is belangrijk voor de streekfunctie van Hardenberg. Circa 110.000 inwoners uit het Vechtdal kunnen vanaf 2020 gebruik van deze voorziening. Daarom is de naam van het nieuwe ziekenhuis ook zo passend. Met de ligging pal naast station Hardenberg en met alle moderne sportvoorzieningen direct tegenover het ziekenhuis en het nieuwe gezondheidspark naast de deur, wordt het nieuwe ziekenhuis op een centrale en goed bereikbare plek gebouwd.”

Medisch specialisten investeren

Afgelopen week hebben de vrijgevestigde medisch specialisten via een achtergestelde lening van 1 miljoen euro hun commitment getoond voor de nieuwbouw.