19 April 2018

Naam gezondheidscentrum Coevorden bekend

Woensdag 18 april is de naam voor het nieuwe gezondheidscentrum in Coevorden bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst van de nieuwe gebruikers van het centrum. De naam is De Veltstroom.

Anja Eggen, assistente bij huisartsenpraktijk Meander, heeft de naam De Veltstroom bedacht. "Velt is afgeleid van Suydevelt en verwijst naar de oorsprong van dit gebied rondom Coevorden. De naam refereert ook aan het waterschap dat deze locatie heeft gebouwd. Stromen staat voor alle gezondheidsdisciplines die bij elkaar komen onder één dak én voor het water dat langs het gebouw stroomt."

Voor de naamgeving van het nieuwe gezondheidscentrum was een prijsvraag uitgeschreven onder de medewerkers van de huisartsenpraktijken en de Saxenburgh Groep. Uit de inzendingen hebben huisartsen en medisch specialisten deze naam gekozen omdat die goed aansluit bij wat zij willen uitdragen. Huisarts Jan Willem Ek: "Wij vinden het belangrijk dat de verschillende zorgaanbieders elkaar eenvoudig kunnen raadplegen in het gezondheidscentrum. Anders gezegd: wij willen dat de energie gaat stromen in dit gebouw. Zowel voor de mensen die hier werken als voor de patiënten. De Veltstroom verbindt deze gedachte met het gebied en haar inwoners."

De verbouw van het gezondheidscentrum is gestart en de verwachting is dat de huisartsen en Saxenburgh het gebouw deze zomer in gebruik nemen.