19 June 2019

Bijna duizend belangstellenden Dag van de Bouw

Bouwers Dura Vermeer en Goossen Te Pas Bouw stelden tijdens de landelijke Dag van de Bouw eenmalig de poorten van het bouwterrein van Saxenburgh Medisch Centrum open voor het publiek. Bezoekers kregen een unieke kans om op de bouwplaats rond te lopen, daar waar dat normaal verboden is. En dat lieten veel Hardenbergers zich geen twee keer zeggen. Bijna duizend namen een ‘sneak preview’ op de bouwplaats.

naamloos.png123.png

Indeling nieuwe ziekenhuis

Nieuw is het Vrouw-kind Centrum met in totaal 27 bedden, drie verloskamers waar bevallen in een 'huiselijke omgeving’ mogelijk is, en een acute opvang voor zwangere en kind. Een van de verloskamers is voorzien van een bevalbad. Ook is er straks de mogelijkheid voor familieleden te blijven slapen. Eén van de vijf suites (eenpersoonskamers) biedt ruimte voor een moeder met een tweeling in een couveuse.

Het ziekenhuis telt straks vier operatiekamers en bestaat verder uit onder meer een afdeling diagnostiek (waaronder MRI, CT, Mammografie), een afdeling voor dagbehandeling (zowel oncologie als reguliere dagbehandeling), poliklinieken, een prikpost en een laboratorium.

Middels QR-codes konden bezoekers bekijken hoe de toekomstige indeling van het nieuwe ziekenhuis eruit gaat zien.

Nieuw zorgconcept

Het nieuwe ziekenhuis wordt circa 15.500 vierkante meter groot en heeft straks ruimte voor 130 bedden. Dat is 30 procent minder dan het Röpcke-Zweers ziekenhuis nu heeft. Met dit nieuwe zorgconcept volgen we de ontwikkeling in de zorg waarin patiënten sneller weer thuis herstellen en daarin de regie nemen. Door een efficiëntere en meer flexibele indeling kunnen we met het nieuwe medisch centrum volledig medisch specialistische zorg blijven bieden, met een centrum voor acute zorg (spoedeisende hulp, intensive care en huisartsenpost).

De oplevering van de nieuwbouw is gepland op op maart 2020.